Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stadion v Turnově má novou diskařskou klec za 300 tisíc. Je to dárek od atletického svazu

18. 07. 2021 | 18:38

Turnovský atletický stadion se může od nové sezóny pochlubit diskařskou klecí v hodnotě přes 300 tis. Kč. AC Turnov ji obdržel zcela zdarma od Českého atletického svazu. Kompletní montáž včetně přípravy patek provedli před nedávnem pracovníci Městské sportovní Turnov.

diskař
Turnovský stadion znají nejlepší diskaři světa ze zde konaného prestižního Memoriálu Ludvíka Daňka. Archivní foto Artur Irma

Foto z www.turnov.cz„Diskařská klec má certifikaci pro mezinárodní soutěže IAAF a bude sloužit pro atletické soutěže dospělých i mládeže,“ sdělil Pavel Mikeš, technik Městské sportovní Turnov s. r. o.

Jak dodal, i příští rok dozná atletický stadion dalšího vylepšení. „Od Českého atletického svazu bychom měli opět zdarma obdržet sadu 90 atletických překážek v hodnotě 620 tis. Kč,“ přiblížil s poděkováním svazu Pavel Mikeš. 

Již dříve se Český atletický svaz podílel na obnově turnovského stadionu v podobě tří kusů doskočišť za částku 950 tis. Kč.   

TURNOV/Zdenka Štrauchová