Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Trojnásobná vražda trampů uzavřena jako zabití kulovým bleskem? Čas běží, otázky zůstávají

18. 01. 2022 | 15:34

Do kina Jitřenka zavítá ve středu 19. ledna 2022 od 19 hodin na besedu badatel a autor Ondřej Krotil, který zde představí svou knihu "Kriminalistické otazníky". Kniha vydaná v roce 2020 se snaží odpovídat na palčivé otázky československé kriminalistiky:

SMjitřenka v noci
ilustrační foto

Je možné, aby byla v Česku trojnásobná vražda trampů uzavřena jako zabití kulovým bleskem? Co je nového v případě vyšetřování úmrtí ministra zahraničí Jana Masaryka? Jaký byl osud dvou stopařek v roce 1985? 

Může se v Podkrkonoší ztratit letadlo pašující zlato? Týká se to nehody letadla na úbočí nedalekého Tábora v roce 1947, při které údajně zahynulo až 9 osob? Existují k této události ověřené prameny či očití svědkové? 

Přijďte se ve středu zeptat přímo badatele Ondřeje Krotila do kinosálu, jak ke svým závěrům dospěl a jak se při svém bádání posunul, případně kterým případům se nyní věnuje. 

TZ/Kino Jitřenka Semily