Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turistické autobusy letos Českým rájem jezdí na osmi linkách. Vyšly i tradiční noviny

08. 06. 2021 | 17:23

Již 22. sezonu mají návštěvníci Českého ráje od května do září možnost využívat letní turistické autobusy. Ty se letos rozjedou na osmi linkách. „Návštěvníkům bychom určitě doporučili, aby autobusy upřednostňovali před individuální dopravou a vyhnuli se tak přetrvávajícím problémům s parkováním v nejzatíženějších místech regionu,“ apeluje Lucie Podařilová ze Sdružení Český ráj.

turistautobus
Foto Pavel Charousek

Jízdní řády turistických autobusů najdou zájemci v samostatných letácích (kapesní jízdní řády), na plakátech a v turistických novinách. Všechny tiskoviny jsou k dispozici zdarma v informačních centrech a také ke stažení na www.cesky-raj.info.

Turistické autobusy Český ráj jsou projektem Mikroregionu Český ráj ve spolupráci s městy a obcemi turistického regionu. Sdružení Český ráj zajišťuje propagaci projektu. Provoz autobusů je podpořen finančními prostředky Královéhradeckého a Libereckého kraje.

Více informací najdete na www.cesky-raj.info/cs/cykliste/turisticke-autobusy-2021.html

Turistické noviny 2021

Také v letošním roce pro vás Sdružení Český ráj připravilo ve spolupráci s informačními centry a dalšími partnery v regionu letní Turistické noviny 2021.

„Krom tradičních informací, jako jsou přehledy památek a turistických cílů či jízdní řády turistických autobusů, jsme letošní noviny doplnili také trochou návštěvnické osvěty,“ prozrazuje Jitka Kořínková, ředitelka Sdružení Český ráj. Návštěvníci regionu se tak v novinách dočtou, jak se v mimořádné cenné českorajské přírodě chovat co nejšetrněji, aby nedocházelo k jejímu dalšímu znečišťování nejen odpadky ale také exkrementy.

V novinách nechybí rozhovory s významnými osobnostmi regionu. Letos se můžete těšit na povídání s Vladimírou Jakouběovou, dlouholetou ředitelkou Muzea Českého ráje v Turnově či cestovatelkou a fotografkou Pavlou Bičíkovou, která stála u zrodu řady turistických produktů v Českém ráji.

Turistické noviny jsou k dostání v infomačních centrech regionu, zdarma jsou také ke stažení na http://e-brozury.cesky-raj.info/noviny2021/#p=1

TZ Sdružení Český ráj/Pavel Charousek