Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnov začal připravovat revitalizaci dalších dvou sídlišť, dočkají se Výšinka a Přepeřská

15. 06. 2019 | 6:13

Turnov v Českém ráji začal připravovat revitalizaci dalších dvou sídlišť. Po dokončení prací úprav sídliště u nádraží přijdou na řadu podle starosty Tomáše Hockeho (Nezávislý blok) lokality Výšinka a Přepeřská.

TURNofic
oficiální foto Turnova

Na sídlišti nedaleko vlakového a autobusového nádraží se letos provádí předposlední, šestá etapa. Revitalizace sídliště postaveného v 60. letech minulého století trvá od roku 2011 a stála už přes 30 milionů korun, část nákladů hradilo město ze státní dotace.

Úpravy dalších dvou sídlišť jsou zatím ve fázi projektové přípravy. "Revitalizace sídliště na Výšince bude komplexní. To znamená včetně chodníků, parkování, zeleně, veřejného prostoru, který tam je hodně důležitý," uvedl starosta. Podle něj to nebude jednoduché připravit. "Sídliště je v kopci, domy jsou blízko sebe," řekl.

Na sídlišti Přepeřská se už v minulosti v rámci jiného projektu revitalizovala zeleň včetně parkových úprav. Podle starosty je ale třeba vyřešit prostor po bývalém sportovním hřišti i bývalých garáží a zvýšit počet míst k parkování. Město by také chtělo propojit slepou ulici končící v centru sídliště s ulicí Přepeřskou. "Aby sídliště bylo průjezdné. Současný stav je komplikovaný pro všechny, co tam zajíždějí," dodal Hocke.

čtk