Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnovské koupaliště v Maškovce má novou vodní atrakci. Ode dneška zavedlo i ranní plavání

18. 07. 2022 | 12:07

Nový vodní prvek byl o víkendu instalován na koupališti v Maškově zahradě. Super novinka přinese další porci zábavy, a to nejen v letních měsících. Důmyslně spojené části jde rozložit a po sezóně využít i při plavecké výuce v bazénu na Výšince. 

atrakcdeTU2
Foto z www.turnov.cz

Vodní prvek je 17m dlouhý a skládá z několika komponentů, které jsou mezi sebou navzájem propojené. Cílem atrakce je zdolat všechny překážkové části a dostat se na konec. Zadarmo to rozhodně není a člověk musí pořádně zapojit svůj stabilizační systém. Motivující, zábavná a ještě posilující tělo – to je nová atrakce!

Velkým plusem bylo, že se již při montáži bazénu v Maškově zahradě pamatovalo na možnost připevnění nějaké atrakce, takže byl uvnitř nerezové vany instalován záchytný systém, který byl v tuto chvíli plně využitý.

První týden bude atrakce v jakémsi testovacím režimu, v neděli 24. července ji čeká křest. Křest bude spojený s tanečním vystoupením školy ILMA a pro děti bude připraven program v podání Žluté ponorky. Vše vypukne od 14:00 hodin. 

Koupaliště však není jen o zábavě, tobogánech a skákání do vody. Městská sportovní Turnov myslí i na plavce, kteří chtějí v rámci udržení své kondice pouze plavat a potřebují klid a dostatek prostoru. Proto se od pondělí 18. července zavedla ranní plavání. Ranní plavání bude fungovat 3x v týdnu – pondělí, středa, pátek, vždy od 7:00 do 8:30 hodin. Vstup bude možný z boku areálu, (směrem k tobogánům), návštěvník bude naveden skrze informační panel. Vstupné na dopolední plavání bude 50 Kč.

www.turnov.cz