Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnovský psinec skautského střediska hledá dobrovolníky a pečovatele pro zatoulané a nalezené psy

19. 01. 2020 | 7:55

Psinec ve správě Skautského střediska Turnov pomáhá městu Turnov plnit zákonnou povinnost postarat se o nalezené či odchycené psy. Kapacita dobrovolníků je však omezená a proto hledáme dobré duše, které s pejsky a především chodem psince pomohou.

pes rozkošný
Ilustrační foto

„Samotná pomoc by spočívala především v pomoci udržet služby psince jako takového,“ sdělila místostarostka Jana Svobodová. A doplnila, že v současnosti se o turnovský psinec starají asi 3 nebo 4 skauti, a to je na provoz málo.  Skauti provedou zateplení kotců a renovaci podlah. 

Dobrovolník by mohl být po řádném proškolení členem týmu pečovatelů, docházel by na Ostrov na služby. Dobrovolníci by mohli také pomoci s pravidelným velkým úklidem psince, který probíhá přibližně 4x ročně.

„Pes, který je odchycen nebo nalezen je umístěn do psince, druhý den nafocen a přes sociální sítě mu hledáme majitele,“ sdělila za turnovské Skauty Dita Veselá. Podle ní se většinou majitel najde. Přispívá tomu už i obvyklé čipování či obojky s identifikací. Pokud si psa majitel nevyzvedne, muže být umístěn do náhradní péče, kdy se o psa do doby osvojení starají „pěstouni“. Tím se může stát i nadšený dobrovolník.

Pokud se chcete stát dobrovolníkem či jiným způsobem pomoci kontaktujte paní Ditu Veselou prostřednictvím e-mailu: ditavesela@gmail.com

Děkujeme všem za pomoc!

TZ/Klára Preislerová