Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V rámci dynamických ukázek hasiči předvedli hašení hořícího oleje a transport zraněné osoby ze střechy

30. 05. 2022 | 5:43

Město Semily po čtyřleté pauze u příležitosti oslav 30. výročí založení Městské policie Semily uspořádalo na semilském Ostrově pro školy, školky i veřejnost Den Integrovaného záchranného systému. Ve čtvrtek 19. května 2022 se tak děti ze Semil i okolí seznámily s činností jednotlivých složek IZS.

HASCYKLO
archivní ilustrační foto

Na dopoledním programu se podílelo více než 100 osob z řad Hasičského záchranného sboru LK, Policie ČR, Zdravotnické záchranné služby LK, Horské služby ČR, Městské policie Semily, Vězeňské služby Valdice, Armády ČR, Krajského vojenské velitelství Liberec, JSDHO Semily, SDH Nouzov, SDH Semily I., Českého červeného kříže Semily, Týmu silniční bezpečnosti, BESIP a Střední školy Semily (obor Požární ochrana).

V rámci dynamických ukázek hasiči předvedli hašení hořícího oleje a transport zraněné osoby ze střechy zámku, vězeňská služba simulovala přepadení eskorty a zástupci z řad policie se pochlubili ukázkou jízdní policie, která se v Semilech objevila vůbec poprvé, prací psovoda a zásahem proti nebezpečnému pachateli. Perfektní spolupráce složek IZS pak byla vidět při simulaci záchrany osob z havarovaného vozila.
Děti si mohly velmi zblízka prohlédnout techniku, uniformy, zásahový oděv i zbraně, vyzkoušet si práci s hadicí, hod granátem, střelbu z laserové zbraně, nácvik první pomoci a mnoho dalšího.

Iveta Medková, hlavní koordinátorka akce: „Díky krásnému počasí a nasazení všech zúčastněných se nám podařilo splnit cíl celé akce – stovky dětí si ze Semil odnesly spoustu netradičních zážitků z dynamických ukázek, prohlídek techniky, preventivní výchovy i soutěží. Všem, kteří se na programu podíleli, moc děkujeme.“

SM/Renata Coufalová