Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V turnovské ulici 5. května dojde k výměně dlažebních kostek za asfalt a k úpravě přechodu 

15. 07. 2024 | 16:37

Stavební práce v turnovské ulici 5. května se dotknou úseku podél kostela sv. Františka z Assisi. Přechodná úprava provozu začala platit dnes s předpokládaným trváním do 24. srpna 2024.

 

V pondělí 15. července 2024 byly zahájeny práce na rekonstrukci povrchů krajské komunikace II/283 v ulici 5. května. Výměna povrchů se dotkne úseku od přechodu pro chodce nad náměstím Českém ráje po vstup do zahradnictví Hájek v klášteře.

Dojde k výměně dlažebních kostek za asfalt, k úpravě přechodu pro chodce a osvětlení. Jedná se o investici správce komunikace II/283, tj. Krajské správy silnic Libereckého kraje, kterou provede společnost EUROVIA CZ, a. s.

Provoz přímo v ulici 5. května bude v místě stavebních prací sveden vždy do jednoho jízdního pruhu a bude řízen semafory na obou stranách omezení. Po celou dobu uzavírky bude platit zákaz odbočení z Markovy ulice do ulice 5. května, fungovat nebude ani přechod pro chodce u kostela sv. Františka z Assisi. Pokud nemíříte přímo do centra, ale městem pouze projíždíte, doporučujeme objízdnou trasu Sobotecká ulice (od kruhové křižovatky s I/35), ulice Jana Palacha, Markova, 28. října v obou směrech (pro osobní dopravu).

Přechodná úprava provozu přinese zákaz vjezdu nákladních automobilů nad 3,5 tuny (mimo dopravní obsluhu) na objízdnou trasu! Dopravní značky budou umístěny u kruhové křižovatky na sjezdu z I/35 do ulice Jana Palacha, na křižovatce do ulice Kinského a na křižovatce u nemocnice do ulice Husova. Objízdná trasa není určena pro nákladní vozidla.

TURNOV/Marcela Jandová