Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberečtí Bílí Tygři jsou po hororovém začátku ve čtvrtfinále! Famózní obrat dokonal v prodloužení Najman

14. 03. 2023 | 22:20

Rozhodující zápas předkola začal pro Liberec doslova hororově, jelikož během prvních deseti minut inkasoval hned tři branky. Tygři se ovšem nadechli snižující trefou a ještě před polovinou utkání bylo vyrovnáno. Duel nakonec dospěl až do prodloužení, které už v jeho druhé minutě rozhodl Adam Najman.

postupTw1
Můžete dokázat spoustu věcí, pokud tomu věříte! Tohle si budeme pamatovat hooodně dlouho!, vzkázali po vyhraném zápase Bílí Tygři na svém Twitteru.

Bílí Tygři se představí ve čtvrtfinále Generali Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy ledního hokeje 2022/23. To zahájí na domácím ledě 23. a 24. března proti Hradci Králové.

Plzeňští se dostali do vedení už ve čtvrté minutě, kdy Kváča neudržel nahození soupeře a Tomáš Mertl dorazil kotouč do sítě. Vzápětí využil rychlé přečíslení Filip Suchý a když se v deváté minutě prosadil z hranice brankoviště Samuel Bitten, vypadalo to s Tygry už hodně špatně.

O chvíli později ale ze skrumáže před hostující bránou dotlačil za Pavláta puk Adam Dlouhý, který nastartoval stíhací jízdu. A právě Adam Dlouhý si ještě v první třetině našel odraženou střelu Jaroslav Vlacha a snížil na 2:3.

Psychicky nabuzení kontaktní brankou nastoupily šelmy do prostředního dějství a nakonec se dočkaly vyrovnání! Michal Ivan parádní křížnou přihrávkou na pravém kruhu Jakuba Rychlovského a ten ranou z první zamířil mezi Pavlátovy betony.

To bylo však na dlouhou dobu vše. Po obrovské bitvě nakonec utkání dospělo za stavu 3:3 do prodloužení, které už musel rozhodnout gól ze hry. Nastavený čas ale trval pouze minutu a třicet devět vteřin. Oscar Flynn totiž poslal do samostatného úniku Adama Najmana, který úspěšnou kličkou poslal Tygry do čtvrtfinále!

www.hcbilitygri.cz

Foto z www.hcbilitygri.cz

Plzeň vedla v 9. minutě už 3:0, ale nakonec z dvanáctého místa po základní části postup přes páté Bílé Tygry nedotáhla. V předkole se rozloučila potřetí za sebou a skončila nejhůře od sezony 2016/17, kdy obsadila 13. místo.

Předkolo play off hokejové extraligy - 5. zápas: Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:3 v prodl. (2:3, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. A. Dlouhý (J. Šír, Průžek), 16. A. Dlouhý (J. Vlach, Kolmann), 25. Rychlovský (M. Ivan), 62. A. Najman (Flynn, Rychlovský) - 4. Mertl (Houdek), 6. Schleiss (Suchý), 9. Bitten (Rekonen, Zámorský). Rozhodčí: Kika, Pražák - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5891. Konečný stav série: 3:2.

Sestavy:

Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, M. Ivan - Ordoš, Filippi, Birner - Flynn, Bulíř, A. Najman - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach - A. Dlouhý, J. Šír, Průžek. Trenér: P. Augusta.

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Budík, Piskáček, Baránek, Jaroměřský, Houdek - Pour, Suchý, Schleiss - Rekonen, Mertl, Holešinský - Adamec, Honejsek, M. Beránek - Blomstrand, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

čtk