Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ve 3. kole domácí pohárové soutěže porazil Jablonec druholigovou Zbrojovku Brno

01. 10. 2019 | 19:09

AKZUALIZOVÁNO: Postup do osmifinále MOL Cupu se na Střelnici rodil těžce. Jablonec ale nakonec tři minuty před koncem zápasu zvrátil vyrovnaný duel gólem Doležala a Brno porazil 3:2.

foMOLcbTOP
Foto: www.fkjablonec.cz

Dvě změny pro pohárové utkání MOL Cupu přichystal jablonecký kouč Petr Rada. Protočili se gólmani, v brance dostal proti Brnu přednost před Hrubým Hanuš, ve středu záložní řady nahradil tradičního kapitána Hübschmana Kratochvíl.

Šestý tým druholigové soutěže začal na Střelnici nebojácně, už v 6. minutě se do balonu krásně opřel hostující Bariš a míč se od jabloneckého břevna odrazil na brankovou čáru! Hráči Zbrojovky zvedali ruce nad hlavu marně, hned se totiž museli vracet, protože následoval rychlý jablonecký brejk, po kterém poslal hlavou míč těsně vedle tyčky Doležal. Po rohovém kopu Brna následovalo ještě rychlé přečíslení Matouška se Sýkorou, ti ale brejkovou situaci dva na jednoho nevyřešili vůbec dobře. V 25. minutě utekl po naší pravé straně všem Růsek, nasměroval si to do našeho vápna a ke vzdálenější tyči poslal Brno do vedení – 0:1. Jen o dvě minuty mohlo být srovnáno, jenže Jovović místo střely zvolil v pokutovém území zaseknutí, což obránci Zbrojovky přečetli. Ze solidní vzdálenosti prověřil na druhé straně připravenost Hanuše Štepanovský. Vzápětí si z levé strany hřiště navedl míč do pokutového území soupeře Matoušek, gólman Halouska ale stačil jeho projektil vyrazit na roh! Po půlhodině hry už ale bylo srovnáno, zdánlivě ztracený balon vybojoval u brankové čáry Doležal nad chybujícím Pavlíkem, jablonecký útočník před brankou našel volného Kratochvíla, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:1.

Obrat byl blízko za další tři minuty, Sýkora sklepával vtipně ve vápně Doležalovi, tomu ale chyběl krok k úspěšnému zakončení. Jablonec přitlačil svého soupeře a k vidění byly rázem zajímavé průniky a kombinace v soupeřově šestnáctce. Před odchodem do kabin podnikl průnik podél brankové čáry Jovović, jeho pobídku ale poslal Krob těsně mimo.

Očekávaný tlak domácích po změně stran nepřicházel, jen v 54. minutě skončila tečovaná střela Kratochvíla z trestného kopu rohovým kopem. V 60. minutě vyrobila obrana Brna hrubou chybu, zezadu fauloval Pavlík unikajícího Doležala, jenže z rukou rozhodčího viděl jen kartu žluté barvy. Krob pak mířil z hranice vápna z přímého kopu přesně k tyči, ale gólman Halousek předvedl famózní zákrok a míč u tyče stačil vyrazit! Jablonec nasadil Chramostu, který hned vyzkoušel pozornost Halouska. Až v 71. minutě dostal kolmici do soupeřova vápna Chramosta, ránou však rozezvonil jen přední tyčku, míč se však odrazil do hry a do sítě ho dopravil dobíhající Jovović – 2:1.

Jablonci ale vedení nevydrželo dlouho, čtvrt hodiny před koncem přihrával Kratochvíl svému brankáři, u míče byl ale dříve brněnský Bariš, obhodil si vybíhajícího Hanuše a střelou do prázdné branky srovnal na 2:2. Zbrojováci dál chytře kouskoval hru a Jablonec si mohl o závěrečném tlaku jen zdát. Jenže tři minuty před koncem Jovović podnikl rychlý výpad do vápna Zbrojovky, míč se dostal k Doležalovi, který prostřelil brankáře a znovu poslal Jablonec do vedení 3:2. Jablonec ve vyrovnaném duelu už těsné vedení uhájil a posupuje do osmifinále.

www.fkjablonec.cz

Jablonec - Zbrojovka Brno 3:2 (1:1)

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Branky: 31. Kratochvíl, 71. Jovovič, 87. Doležal - 24. Růsek, 75. Bariš. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hurych.

Sestava Jablonce: Hanuš - Holík (89. Kubista), Plechatý, Břečka, Krob - Jovovič (90.+3 Pilík), Kratochvíl, Považanec, Sýkora - Matoušek (63. Chramosta), Doležal. Trenér: Rada.

lo, čtk