Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Oybinu je výstava kraslic na stromě, v Cunewalde mají Park miniaturních podstávkových domů

10. 04. 2023 | 10:15

1700 velikonočních vajíček zavěšuje každoročně rodina z německého Oybinu na strom uprostřed vlastní zahrady. Tato tradice trvá již přes 20 let. Na tento unikát poblíž Žitavy se po celé Velikonoce sjíždějí podívat lidé z celého okolí. I když původní nositelé této tradice bohužel již nežijí, rodina z Kurort Oybin v této krásné tradici pokračuje dál.

velikonočník1
Foto z Prirodni Park Zitavske Hory

O atrakci informuje FB profl Prirodni Park Zitavske Hory. Ten dále přináší i tip na výlet do Parku miniaturních podstávkových domů v Cunewalde („Umgebindehaus-Park Cunewalde“). Místo se nalézá poblíž Löbau.

Foto z FB Prirodni Park Zitavske Hory

Představuje unikátní modely reálných podstávkových domů v oblasti Horní Lužice v měřítku 1:5. Tento park naleznete pod Cunewaldským kostelem. Zaparkovat můžete nedaleko parku, zde: https://de.mapy.cz/s/dacopacesu

Park je otevřen od Velikonoc do konce října. Vstupné je dobrovolné a prohlídky s průvodcem jsou pouze v němčině.

Cunewaldský park miniatur je bezbariérový, a tak nechybí v mobilní aplikace Disway Trails.

zdroj: FB profl Prirodni Park Zitavske Hory