Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V polské Papouškárně musíte odložit náramky a náušnice. Exoti zde běžně přistávají na rameni

04. 04. 2023 | 8:39

Další turistickou atrakcí nalézající se v česko-polském pohraničí je Papouškárna Karpacz - Papugarnia Sniezka. Turistický cíl v polské části Krkonoš je plný exotických papoušků, kteří s návštěvníky rádi navazují interakci, mj. rádi lidem přistávají na rameni, tvrdí fb profil Poznej Polsko.

papouškariumPL1
Foto z FB Poznejpolsko.cz - Poznaj Polskę

Na prostoru 200 plošných metrů je k vidění 100 papoušků. Lze je krmit, hladit i nechat přiletět na rameno, atrakce má otevřeno denně. Papouškárna se nalézá u hlavní trasy Jelenia Góra/Karpacz, do centra Karpacze je to cca kilometr.

Foto z FB Poznejpolsko.cz - Poznaj Polskę

Před vstupem do haly plné exotů je nezbytná desinfekce rukou. Dále je potřeba sundat si veškeré řetízky, náramky, větší náušnice a odložit kabelky a další drobná zavazadla, upozorňuje provozovatel na svém webu.

Zdroj: FB Poznejpolsko.cz - Poznaj Polskę