Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecká zoo po dvou dnech otevřela, cesty v areálu jsou už bezpečné. Pomohla noční obleva

25. 01. 2024 | 9:31

Liberecká zoo po dvoudenní vynucené uzavírce dnes otevřela. Nepřístupná byla kvůli ledovce, cesty v areálu zahrady byly v úterý i ve středu neschůdné. ČTK to dnes řekla mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

ZOO novyVchodMad
Foto: Mad

"Led se podařilo odstranit, pomohla noční obleva," dodala.

Liberecká zoo patří mezi nejnavštěvovanější turistické cíle v Libereckém kraji, loni do ní zavítalo 321.000 lidí. Dvoudenní výpadek by ale na její letošní návštěvnost neměl mít výrazný vliv. "V tomto období přicházejí denně desítky lidí," uvedla mluvčí zoo.

Neznamená to ale podle ní, že by prohlídka zahrady v zimě nebyla zajímavá. "Venku jsou takini, pandy červené, sobi nebo koně Převalského, draví ptáci, uvnitř třeba opice, lvi, ohřát se lze v tropickém pavilonu nebo u expozice tropických žab," dodala.

Na první přírůstek letošního roku podle ní stále čekají. Loni se v nejstarší zoo v zemi, která letos oslaví 120 let od založení, narodilo či vylíhlo 272 zvířat. Mezi ty nejvzácnější patří zebra bezhřívá, sup hnědý, sambar skvrnitý nebo kočkodan Dianin.

čtk