Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecké školy dostaly generální svolení k nákupu respirátorů pro učitele, město je proplatí

15. 09. 2020 | 10:21

Jak vypadá stav karanténovaných, event. pozitivních covid-19 na našich 21 základních školách (bez ZUŠ)? Údaje jsou k včerejšku, pravidelně je budeme aktualizovat každé pondělí. Tak se řečnicky ptá a veřejně slibuje náměstek libereckého primátora mj. pro školství Ivan Langr (SLK) a uveřejňuje na svém facebookovém profilu anonymizovanou tabulku, která je i tak dostatečně výmluvná.

školaTablet3
Archivní ilustrační foto Artura Irmy je z roku 2014. Slečny už asi chodí na střední...

I. Langr dále píše: "Data na první pohled sice nevypadají znepokojivě, ale i tak už máme zavřeny nejméně 2 třídy a jedno odloučené pracoviště. Větší problém jsou samozřejmě učitelé. Pokud skončí v karanténě děti (v nějaké míře), škola patrně pojede dál, pokud učitelé, zavírá se. Proto jsem včera vydal školám generální svolení k nákupu respirátorů pro učitele s tím, že je zaplatí město. Stejně tak budeme distribuovat nanofiltry. Nechce se stát konečně přidat? Vzdělávání musíme udržet!"

Z níže uveřejněné tabulky vyplývá, že na libereckých základních školách je k 14.9., tedy dva týdny po zahájení školního roku, 14 na covid pozitivních žáků a dva učitelé. Na prvním stupni, kde se učí 5117 žáků, je 17 dětí v karanténě a žádné na covid pozitivní není. Na druhém stupni, kam dochází 4013 žáků, je v karanténě 98 dětí a hlášeno je 14 pozitivních případů.

V učitelském sboru krajského města (887 pedagogů) je 16 osob v karanténě a minimálně dva jsou pozitivní (údaj v tabulce není jednoznačný). Z nepedagogů (231 lidí, mj. kuchařky, školníci, administrativa) je v karanténě 5 lidí a žádný nebyl pozitivně diagnostikován.

tabulka z FB Ivana Langra, náměstka primátora pro školství

uba s využitím FB