Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Podnikatelský inkubátor Lipo.ink získal prestižní evropskou certifikaci. Zabodoval mj. Výkopem

03. 02. 2024 | 15:24

Liberecký podnikatelský inkubátor Lipo.ink získal prestižní certifikaci EU|BIC od European Business and Innovation Centre Network (EBN). Tento krok je oceněním komplexní podpory podnikatelům Libereckého kraje. Certifikace EU|BIC je důležitým krokem ve vývoji podnikatelského ekosystému v Libereckém kraji.

lipoInkBudova
Instituce sídlí v tzv. Evropském domě v areálu Libereckého kraje

„Jsme hrdí na úspěch Lipo.ink, který jsme založili v roce 2018 a jenž je jedním z viditelných příkladů úspěšné podpory inovací, vývoje, start-upů a firem. Dokazuje, že kvalita a inovace nemají váhu pouze ve velkých organizacích. I malé inkubátory, jako je Lipo.ink, jsou klíčovými hráči v podporování nových podniků a rozvoji regionálního podnikání,“ komentuje úspěch Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

Certifikace potvrzuje kvalitu a profesionální přístup inkubátoru na evropské úrovni. „Ocenění je o to významnější, že Lipo.ink patří k nejmladším a nejmenším certifikovaným inkubátorům v České republice,“ doplňuje Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Lipo.ink se zařadil k dalším čtyřem podobným institucím, které v České republice již certifikaci mají. V Liberci nabízí poradenství a inkubační programy pro podnikatele, kteří teprve mají nějaký nápad a chtěli by jej rozběhnout, nebo jsou v různých fázích rozvoje svého podnikání. Mezi nejnavštěvovanější patří třeba rychlá a bezplatná poradna Podnikatelská ambulance. „Novinkou je náš intenzivní inkubační program Výkop. Na konci listopadu vyvrcholil jeho první běh. Týmy, které se rozhodly rozjet svůj nový start-up, v něm projdou odborným vedením a na konci předstoupí se svým nápadem před investorský panel,“ upřesňuje Philipp Roden, ředitel Lipo.ink.

EBN je evropská síť podnikatelských a inovačních center, která spojuje organizace z celého kontinentu s cílem podporovat růst a inovace v podnikání. Certifikace EU|BIC je pro inkubátory prestižním oceněním, které potvrzuje jejich schopnost poskytovat výjimečné podnikatelské služby a podporu. Aktuálně má síť přes 160 členů ve 35 zemích světa.

Lipo.ink – Liberecký podnikatelský inkubátor byl zřízen na konci roku 2017 jako služba jeho obyvatelům a je součástí ARR - Agentury regionálního rozvoje, s.r.o. Jeho posláním je podpořit vznik a rozvoj inovativních firem v kraji a podpořit budoucí blahobyt Libereckého kraje. Činí tak přes řadu aktivit - především přes business poradenství na špičkové úrovni. www.lipo.ink.

TZ Lipo.ink