Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Liberci skončil veletrh práce a vzdělávání EDUCA, účast přesáhla 31 tisíc lidí. Jen v sobotu přišlo rekordních 23 000 návštěvníků

16. 10. 2022 | 11:15

AKTUALIZOVÁNO: V Liberci skončil veletrh práce a vzdělávání EDUCA, návštěvnost byla rekordní. Akce letošního 16. ročníku Educa weeku vidělo více než 31.000 lidí, kteří si vybrali některou z pěti hlavních částí projektu. Největší zájem byl o Educa expo, při které se v liberecké Home Credit Areně představilo 59 škol a 50 firem a institucí nejen z Libereckého kraje. Jen za sobotu tudy prošlo přes 23.000 návštěvníků, sdělila dnes ČTK za organizátory Pavlína Tomisová.

Návštěvnost sobotní EDUCY EXPO pokořila hranici 23 000 návštěvníků.

Letošní novinkou EDUCA WEEKU bylo rozšíření zaměření na profesní a osobnostní rozvoj návštěvníků pomocí 8 edukativních konferencí a přednášek.

Více než 4000 návštěvníků si vybralo z nabídky více jak 130 událostí a aktivit programu EDUCA KIDS a EVENT.
TZ SFM/Pavlína Tomisová

"Educa week skončil, ale úplná tečka to není. Nyní budou na program navazovat ještě regionální Educa burzy práce, které proběhnou v jednotlivých městech Libereckého kraje," doplnil Lukáš Přinda, jednatel společnosti SFM Liberec, která je hlavním organizátorem. Pokračovat bude projekt i v on-line prostředí. Až do konce března zůstane na webových stránkách www.educaliberec.cz katalog jednotlivých firem a škol. "Aby žáci osmých a devátých tříd měli kam nahlédnout, až se budou rozhodovat o výběru střední školy," dodal Přinda.

Veletrh EDUCA patří k největším akcím svého druhu v Česku, minulé dva ročníky ale poznamenala koronavirová pandemie a s ní spojená omezení. V roce 2020 se veletrh živě vůbec uskutečnit nemohl, a tak ho organizátoři přesunuli do on-line prostředí. Loni už se Educa on-line stala stabilní součástí programu. Když před lety projekt začínal, byl podle Přindy rozpočet v řádech statisíců korun, letošní ročník už měl rozpočet čtyři miliony.

Program se z původní třídenní akce zaměřené na prezentaci škol a podniků rozrostl na týdenní akci, v níž nechybí odborné přednášky a workshopy zaměřené na vzdělávání. EDUCA ale nabízí školám například také exkurze do podniků, program pro menší děti a řadu dalších aktivit. Na financování projektu se kromě Libereckého kraje, který platí prezentace škol i dopravu žáků z celého kraje, podílí podle Přindy například úřad práce, ale i další partneři.

čtk