Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stížností na volby v Bezdězu na Českolipsku se soud zabývat nebude. Přišla pozdě

13. 10. 2022 | 20:30

Stížností na průběh komunálních voleb v Bezdězu na Českolipsku se liberecký krajský soud zabývat nebude. Soud o tom informoval na webu. Důvodem je, že návrh poslal stěžovatel až po termínu. Podávat je bylo možné do 16:00 pátku minulého týdne. "Byl zaslán prostřednictvím e-mailu v pátek v noci," sdělila již dříve ČTK mluvčí soudu Karolína Francová.

volbyUrna
ilustrační foto

O mandáty v sedmičlenném zastupitelstvu v Bezdězu s 340 obyvateli usilovala dvě uskupení, šest postů získala kandidátka Pro Bezděz. Stížnost podal Marek Bártl z poraženého uskupení Bezděz krásnější a veselejší, které získalo jediný. Domníval se, že se hlasovací lístky při zpracování nesprávně vyhodnotily a že ze strany sdružení Pro Bezděz byla volební kampaň vedena nedovoleným způsobem.

Soud v Liberci se zabývá dalšími čtyřmi stížnostmi na komunální volby, zatím o nich nerozhodl. Tři stížnosti se týkají Velkých Hamrů na Jablonecku a jedna Pulečného u Jablonce nad Nisou.

čtk