Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kluci z Prahy opustili YouTube a vyrazili na výlet do Lužických hor. Cílí hlavně na zahraniční návštěvníky

28. 05. 2022 | 18:50

Prahu milují, ale rádi vyrazí na odpočinek do nádherné přírody. Janek Rubeš a Honza Mikulka, nerozlučná dvojka populárních youtuberů, nyní v Libereckém kraji natáčí již druhé video. V blízké budoucnosti mají v plánu v tomto regionu natočit ještě další tři.

Kluci z Prahy (5)
V Novém Boru u mnohokrát oceněné fasády firmy Lasvit

Dvojice mladých tvůrců se snaží upozornit na všechny nástrahy, které mohou na tuzemské  i zahraniční turisty čekat. Zároveň se snaží do České republiky turisty nalákat a ukázat jim místa, o kterých se jen tak nedozvědí. Mají dva kanály: Kluci z Prahy, kde jsou všechna videa v češtině, a také Honest Guide, kde natáčejí v angličtině a cílí hlavně na zahraniční návštěvníky.

V Libereckém kraji před nedávnem navštívili Jizerské hory a Krkonoše a všechna nevšední místa, které tyto hory nabízejí například vyhlídku Špička na Malém Špičáku poblíž Tanvaldu, Maják Járy Cimrmana, Hlídku na Stráži a ke konci svého putování ještě Mumlavské vodopády a výrobnu perličkových ozdob Rautis.
Nyní toto duo zavítalo do Lužických hor. Zaměřilo se na poznávání sklářských tradic, které jsou pro tuto oblast naprosto charakteristické. Ve videu představují youtubeři Kamenický Šenov jakožto kolébku sklářského řemesla, Panskou skálu i Nový Bor, který se mimo jiné může pochlubit stavbou roku Libereckého kraje – sídlem sklářské společnosti Lasvit.

„Mnoho návštěvníků cestuje na základě doporučení. A to nejen na základě doporučení svých známých, ale sledují také, kam jezdí známé osobnosti, co se jim kde líbilo nebo co naopak nedoporučují. Jsem si jistá, že je naši skláři a jejich řemeslo uchvátí,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Premiéra videa bude v neděli 29 května v 18 hodin na youtubeových kanálech Honest Guide i Kluci z Prahy.

LK/Jan Mikulička