Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Poslední pavilon speciální školy se bude rekonstruovat tak, že se zbourá a postaví nový

16. 03. 2022 | 12:26

Už 15 let trvá postupná rekonstrukce pavilonů ZŠ Speciální Jižní na Holém vrchu v České Lípě. Během této doby se městu Česká Lípa podařilo kompletně opravit již pět pavilonů, nyní zbývá opravit poslední, šestý pavilon E. Ten se své rekonstrukce dočká již brzy, město Česká Lípa nyní hledá firmu, která by starou, nevyhovující budovu zbourala a postavila zcela novou.

autismus
ilustrační foto
V současnosti slouží pavilon E jako zázemí pro třídu mateřské školy, která ale spadá pod sousední základní a mateřskou školu Jižní. Mateřinka by se však koncem letošního školního roku měla z prostor speciální školy vystěhovat, protože v domovské škole bude dokončena vestavba nové třídy, která nyní probíhá. Pavilon E tak zůstane prázdný a nic nebude bránit jeho demolici. 
 
Po dokončení všech stavebních prací budou prostory sloužit především autistickým dětem. V pavilonu vznikne zázemí pro celkem 32 dětí, jedna třída mateřské školy a tři třídy přípravky. Stavební práce by měly trvat rok, hotovo by tak mělo být v létě roku 2023. Předpokládané náklady na zakázku jsou 34 mil. Kč. 
 
Posledním dokončeným pavilonem byl pavilon F, který se otevíral v září 2020. Stavební práce přišly město na 19 mil. Kč, v pavilonu vznikly dvě třídy se sociálním zázemím, jídelna, výdejna jídla a dílna. 
 

www.mucl.cz