Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Albrecht z Valdštejna navštívil první den slavností frýdlantské školy a školky

20. 05. 2023 | 8:04

Děti z frýdlantských škol a školek navštívil v pátek 19. května 2023 ještě před oficiálním zahájením Valdštejnských slavností 2023 vévoda Albrecht z Valdštejna. V doprovodu starosty Frýdlantu Dana Ramzera s potěšením konstatoval, že děti na jeho panství jsou nad míru šikovné a nadané.

ValdstejnPřechod
Co vám to jen připomíná... Foto: Jaroslav Appeltauer/FB Valdštejnské slavnosti

Albrecht z Valdštejna navštívil během své dopolední vizitace základní a mateřskou školu v Bělíkově ulici, základní školu Speciální, mateřskou školu v Sídlištní ulici, základní školu v Husově i Purkyňově ulici. Všude tam na něj čekaly děti s připraveným programem. Zpívaly se písničky, recitovaly básničky, hrálo se divadlo a vévoda si prohlédl i minivýstavu prací šikovných dětí ze ZŠ speciální.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Dopolední program pak zakončil v objektu čp. 46, kde slavnostně zahájil výstavu připravenou opět dětmi ze ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant a studenty Gymnázia Frýdlant k příležitosti Valdštejnských slavností. Tématem letošní výstavy dětských prací jsou Zámecké zahrady. Otevřena bude výstava pro návštěvníky slavností i v sobotu a neděli a to zdarma, v sobotu od 9.00 do 19.00 hodin a v neděli od 9.00 do 15.00 hodin.

Po zahájení výstavy se vévoda s družinou vydal ještě do jedné školy Frýdlantu a to na slavnostní oběd do Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant. Na speciálním menu pro Albrechta z Valdštejna a starostu města Dana Ramzera pracovali místní učňové, ti z oboru kuchař-číšník pak hosty také skvěle obsluhovali. Vévoda i jeho společnost si vybrané pochoutky nad míru pochvalovali.

Zdroj: FB Valdštejnské slavnosti