Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Celníci na Liberecku zabavili ve čtyřech nelegálních hernách 71 automatů

16. 05. 2023 | 13:55

Celníci na Liberecku od začátku roku při kontrolách odhalili čtyři nelegální herny. Zajistili v nich 71 technických herních zařízení za 3,2 milionu korun a v hotovosti skoro 120.000 Kč. V tiskové zprávě o tom dnes informovala za Celní úřad pro Liberecký kraj Amálie Kolářová. Za celý loňský rok celníci na Liberecku zajistili šest výherních automatů při jedné kontrole.

odle Kolářové nalézt nelegální hernu není pro celníky nic jednoduchého. "Provozovatelé těchto nelegálních heren jsou stále rafinovanější, a díky tomu je práce našich kolegů čím dál složitější. Nelegální herny jsou většinou zabezpečeny tak, aby se do nich nedostali nevyžádaní hosté, vstup do nich je pouze na zvonek a jsou střeženy kamerami. Často jsou do nich vpouštěny pouze prověřené osoby," uvedla Kolářová.

Provozovatelům nelegálních heren podle ní ve správním řízení hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a v trestním řízení i vězení, a to od jednoho do šesti let.

čtk