Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frýdlant na Jamparádě 2022 už pošesté obhájil titul Marmeládové město roku

07. 11. 2022 | 18:39

V první listopadovou sobotu obhájil Frýdlant v nedalekých Kunraticích na největší marmeládové soutěži ve střední Evropě, na Kunratické Jamparádě, titul Marmeládové město roku. Ten získal už pošesté za nejvyšší počet přihlášených účastníků z města.

jamparádaFBLK
Záběr ze sálu, kde se konala i letošní Jamparáda, je z FB LIbereckého kraje.

Jamparáda tradičně hodnotí primárně nejlepší marmelády jednotlivců. Cenu pro Marmeládové město a Marmeládovou obec zavedla až v roce 2017. Letos se konal už 10. ročník Kunratické Jamparády, byl ve všech směrech rekordní a soutěž byla zapsána do české knihy rekordů. 

V kulturním domě v Kunraticích, kde vyhodnocení soutěže probíhalo, bylo v sobotu v rámci tradiční ochutnávky možné ochutnat 686 vzorků marmelád, které poslalo 246 soutěžících. Vzorků bylo sice původně o sedm více, ty ale do prezentace nevydržely, a tak nemohly být oficiálně uznané. Díky tomuto obrovskému počtu přihlášených marmelád se tak Kunratická Jamparáda zapsala do české knihy rekordů.

www.mesto-frydlant.cz