Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jindřichovický domov seniorů svou historii píše od roku 1959. Jubileum má, důchodový věk ještě ne

21. 09. 2019 | 10:21

Vydat se zpět proti toku času a postupně doputovat až do roku 1959. Tento prožitek si bude moci vyzkoušet každý, kdo přijede v pátek 27. září do Jindřichovic pod Smrkem. Tamní domov důchodců si připomíná 60. výročí svého založení. Oslavy se konají pod záštitou hejtmana Martina Půty. Slavnost začne v deset hodin dopoledne.

DDJIndřichoviceLK
Foto LK

Jindřichovičtí připravili pro návštěvníky oslav založení domova důchodců bohatý program. Jeho součástí budou hudební vystoupení, prohlídky všech objektů domova i vyhlídková jízda v kočáře taženém koňmi. Zájemci si budou moci prohlédnout dobové fotografie přibližující historii organizace. Na vile Albert slavnostně zahájí výstavu fotografií Kamily Kolaříkové „Dotek času“. K dostání bude i speciálně vydaný almanach shromažďující dosud nepublikované materiály, zejména unikátní fotografie.

Organizátoři lákají návštěvníky i na překvapení, které bude také souviset s minulostí. „Hovoříme o překvapení, proto nyní mohu říct jen to, že příchozí se mohou těšit na zážitek, kdy na jedné z vil vstoupí pomyslnou bránou času až do roku 1959,“ naznačila Karla Salabová, ředitelka Domova důchodců Jindřichovice pod Smrkem.

Oslavy mají podporu i od řady okolních měst a obcí. Díky tomu bude možné příchozím nabídnout nejen kulturní program, ale i občerstvení. Více informací zájemci získají na webových stránkách domova www.domov-jindrichovice.cz.

Domov důchodců Jindřichovice pod Smrkem je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, aktuálně poskytuje své služby celkem 70 seniorkám a seniorům z celého regionu.

TZ LK