Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na frýdlantském náměstí se dá dobít elektrokolo. Zdarma se mohou "napájet" až čtyři bicykly najednou

20. 07. 2022 | 9:08

S příjemnou službou, která potěší majitele elektrokol, přišlo s novou turistickou sezónou město Frýdlant. V podloubí domu č. p. 3 na náměstí T. G. Masaryka, naproti vchodu do Komerční banky, vytvořilo nabíjecí stanici pro elektrokola. Dobíjet se zde mohou až čtyři kola najednou a dobíjení je zdarma.

ekolo
Foto z www.mountfield.cz

K dobíjecímu místu se majitelé elektrokol dostanou po zapůjčení klíčku v Turistickém informačním centru Frýdlant v přízemí radnice. Klíček jim bude zapůjčen oproti vratné záloze 200 korun.

„Elektromobilita je na vzestupu a lidí, kteří jezdí na elektrokolech neustále přibývá. Chtěli jsme proto cyklisty, kteří vyrážejí na výlety na elektrokolech podpořit a vytvořit jim u nás potřebný servis v podobě nabíjecí stanice. Aby k nám do Frýdlantu zavítali i ti, kteří to mají třeba dál a bojí se, že by jim baterie na cestu sem i zpátky nestačila,“ vysvětluje starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Město vybudovalo v podloubí na náměstí před radnicí dobíjecí box se čtyřmi přípojkami. „Nabíjení elektrokol je zdarma, k nabíječce se ale cyklisté dostanou jen po zapůjčení klíčku v Turistickém informačním centru v přízemí radnice. Klíček jim bude půjčen oproti vratné záloze 200 korun. Cyklisté ale musí pamatovat na to, že dobíjení musejí stihnout v provozní době infocentra a klíč v ten samý den vrátit, jinak jim záloha propadne,“ upozorňuje Jan Mráz z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Provozní doba infocentra je v turistické sezóně 2022 následující:

 

Červenec, srpen              Po-Pá 9.00 - 17.00 hodin
                                        So-Ne 10.00 - 17.00 hodin

Instrukce k získání klíče k nabíječce elektrokol i pro otevření dobíjecí stanice a zahájení nabíjení jsou vyvěšené i v její bezprostřední blízkosti v podloubí č. p. 3 na náměstí.

Návod na otevření dobíjecí stanice a zahájení nabíjení je následující:

1. vložte klíč
2. otevřete zařízení
3. vyjměte 5,- Kč minci
4. připojte nabíječku
5. vhoďte 5,- Kč minci
6. zamkněte zařízení
7. vyjměte klíč
8. nabíjení se právě zahájilo
 

Elektrokolo můžete nabíjet protažením kabelu nabíječky přímo pod stanicí nebo můžete baterii z kola vyjmout a umístit do nabíjecí schránky samostatně.