Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Štědrovečerní Klíč svatého Petra se točil i na Sychrově. Stejně jako mnoho jiných pohádek, filmů, seriálů a reklam

11. 12. 2023 | 7:11

Česká televize připravila na letošní Vánoce novou filmovou pohádku s názvem Klíč svatého Petra. V pohádkovém příběhu se objeví zámek Sychrov na Liberecku, ale i další různá místa po celém Česku. Kde všude se nová vánoční pohádka roku 2023 natáčela, prozradil portál Kudy z nudy.
 

Klíč-svatého-Petra Filip-Březina-Mark-Kristián-Hochman-Berenika-Kohoutová FOTO-Pavla-Černá
Klíč svatého Petra Filip z produkce ČT: Foto: Pavla Černá

Pohádka České televize pro Vánoce 2023 se jmenuje Klíč svatého Petra a natočil ji režisér Karel Janák. Zahráli si v ní známé herecké tváře, jako je například Petr Nárožný, Sabina Remundová, David Novotný, Berenika Kohoutová anebo Lukáš Příkazký, a děj se točí kolem ukradeného klíče od nebeské brány, vodníka zamilovaného do princezny a protřelé dvojice nepoctivých kancléřů.

Pohádka se natáčela na zámku Sychrov, na hradě Zvíkově, ve Slavonicích a v ateliérech na Kavčích horách v Praze. Premiéru bude mít pohádka v letošním vánočním programu, přesně řečeno na Štědrý den od 19:00 na ČT 1.

Klíč svatého Petra Filip z produkce ČT: Foto: Pavla Černá

Pohádka kombinuje klasické pohádkové postavy, jako je například vodník, král, princezna a zlí rádcové s méně obvyklými charaktery, ať už jde o svatého Petra či podivuhodnou trojici hlavních hrdinů, která čítá zloděje, podvodnici a dobrého chlapce Tobiáše. Režisér Karel Janák ve spolupráci se scénáristou Petrem Hudským má na kontě oblíbené a originální pohádky Korunní princ (2015) nebo Princezna a půl království (2019). Inspirací jim jsou jak nejrůznější legendy, tak třeba i antická mytologie. Základem ale vždy zůstává vítězný souboj dobra nad zlem.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/aktuality/klic-svateho-petra-tipy-na-mista-kde-se-natacel

Novogotický zámek Sychrov, který sloužil jako rezidence původem francouzského rodu Rohanů, je známý i z dalších pohádek, jež neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Točila se tu například Zlatovláska či Nesmrtelná teta. A co dalšího se kdy natáčelo na Sychrově? Web zámku má přítomnost filmových štábů ve svých komnatách a parcích dobře zmapovanou (zdroj: www.zamek-sychrov.cz):

Převzato z www.zamek-sychrov.cz