Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Svijany se připravují na cyklistické Mistrovství ČR v silničním závodě

15. 07. 2020 | 5:37

Jeden z vrcholů Českého poháru veteránů v silniční cyklistice EXTRALIGA MASTERS, tradiční cyklistický závod Cena Pivovaru Svijany - Memoriál Oldřicha Horáka, se letos bude konat v neděli 26. července. Před vlastním Mistrovstvím ČR v silničním závodě vyjedou z nádvoří Zámku Svijany na jeden sedmnáctikilometrový okruh i účastníci oblíbeného Závodu přátel Svijanského piva určeného pro širokou veřejnost.

cyklo Cena Pivovaru Svijany 2
Cena Pivovaru Svijany

Pro Závod přátel Svijanského piva jsou určeny věkové kategorie od 18 do 40 let, do 50 let, do 60 let a nad 60 let. Již potřetí je letos vypsána také kategorie elektrokol, v níž se soutěží bez věkového rozdílu. Veřejný závod odstartuje v 10.00 a zájemci se mohou registrovat na místě v areálu Zámku Svijany. Na hlavní závod Extraliga Masters, který potom vyjede v 10.30, se mohou závodníci hlásit na webu www.cyklomasters.cz.

Pivovar Svijany je dlouholetým sponzorem celé řady sportovních událostí a vrcholových i amatérských sportovců. Jsme velice rádi, že vedle fotbalu, hokeje, volejbalu a dalších sportů můžeme podporovat také přední závod české amatérské cyklistiky. Protože i v tomto oboru letošní závodní sezónu nepříjemně zkrátil koronavirus, věřím, že se na něm letos ve Svijanech sejde co nejvíce nadšenců. Pro všechny bude v prostorách zámku zajištěno občerstvení a po závodě také svijanské pivo – samozřejmě i to bez alkoholu,“ řekl Roman Havlík, ředitel pivovaru Svijany, který je jedním ze sponzorů závodu.Cena Pivovaru SvijanyPivovar Svijany je mimo jiné partnerem prvoligových fotbalových klubů FK Jablonec a Slovan Liberec. Mezi jeho nejviditelnější aktivity v tomto směru patří dále podpora libereckého profesionálního tenisového turnaje Svijany Open a sponzoring volejbalového klubu Dukla Liberec, regionálních fotbalových klubů a v neposlední řadě také úspěšného olympionika, judisty Lukáše Krpálka. Vedle toho přispívá i na řadu lokálních sportovních akcí a trvale podporuje několik zapálených amatérských sportovců.

Pro sportovce a zvláště pro cyklisty pivovar na svém e-shopu nabízí také širokou paletu výrobků – dresů, rukavic, lahví a dalších doplňků s logem pivovaru.

Český pohár veteránů v silniční cyklistice - EXTRALIGA MASTERS - je seriál amatérských závodů určených především pro veteránské kategorie. Má za sebou už více než 25letou historii. V letošní sezóně měl mít celkem 19 závodů, z nichž nejdůležitější jsou tradičně dva závody Mistrovství ČR - v časovce a na silnici. V důsledku koronavirové krize však letos soutěž, do níž se předběžně registrovalo na 240 závodníků, neprobíhá jako seriál, nýbrž jen v podobě jednotlivých závodů.

TZ/Luboš Spálovský