Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ve Frýdlantu se ve středu a ve čtvrtek uskuteční 17. ročník Zemědělské olympiády

16. 04. 2024 | 12:22

Ve středu 17. dubna 2024 odstartuje v areálu Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant (SŠHL Frýdlant) sedmnáctý ročník Zemědělské olympiády žáků středních škol.

frýdlant olymp4  M1 4804
Fotofrafie z loňského ročníku Zemědělské olympiády ve Frýdlantu

Dvoudenní soutěže se letos zúčastní 9 škol z celé republiky. Sedm soutěžních disciplín prověří jak jejich teoretické znalosti, tak i praktické dovednosti z oboru zemědělství. Vrcholem druhého soutěžního dne, tedy čtvrtku 18. dubna 2024, bude doprovodný program pro širokou veřejnost v prostorách Naučné zemědělské stezky nad pracovištěm školy v Zámecké ulici. Děti i dospělí se mohou těšit na zábavné soutěže, výstavu hospodářských zvířat a samozřejmě na občerstvení. Program pro veřejnost bude probíhat od 8.00 do 12.00 hodin a vstup je zdarma.

„Zemědělská olympiáda si klade za cíl prohloubit znalosti a dovednosti žáků v zemědělství. Letos se jí zúčastní 9 škol z celé republiky, samozřejmě včetně té naší. Mladí zemědělci se utkají v sedmi soutěžních disciplínách: v testu z rostlinné a živočišné výroby, v jízdě zručnosti kolovým traktorem, v poznávání plodin a plemen zvířat, ve výměně a vyvážení pneumatik, v kování skoby, v práci s traktorem s čelním nakladačem a v sedláckém víceboji,“ říká ředitel SŠHL Frýdlant Ing. Miroslav Kudrna.

Pro veřejnost je v rámci Zemědělské olympiády vždy atraktivní především druhý soutěžní den, kdy je v prostorách Naučné zemědělské stezky připraven po celé dopoledne bohatý program pro malé i velké. Toho se letos zúčastní i ministr zemědělství Marek Výborný.

„Zemědělská olympiáda je pro veřejnost skvělou příležitostí, jak se seznámit s prací v zemědělství a s nejmodernějšími technologiemi, které se v tomto oboru používají. Zároveň je to i šance pro mladé lidi z celé České republiky utkat se v přátelském soupeření a navázat nová přátelství,“ dodává ředitel SŠHL Frýdlant.

www.mesto-frydlant.cz