Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký kraj už po několikáté zabodoval v anketě Kraj mého srdce v kategorii KAM na zimní dovolenou

31. 03. 2023 | 5:42

Anketa Kraj mého srdce sleduje oblíbenost jednotlivých krajů České republiky. Vyhlášení desátého ročníku se konalo na veletrhu Holiday World v pražských Letňanech. Liberecký kraj získal stříbrnou medaili v kategorii KAM na zimní dovolenou, vítězem se letos stal kraj Vysočina. V celkovém hodnocení se Liberecký kraj umístil na sedmém místě. Od minulého roku si o jednu příčku přilepšil.

lyže ještěd2 321410338 479169830904502 8634150551569572485 n
Foto: Facebook/Ještěd - Hory za rohem

„Úspěch v zimní kategorii už je tradiční. Náš kraj má ale mnoho jiného v nabídce. Zimní sporty a s nimi související trávení dovolené je skutečně zásadní součástí naší nabídky, ale jen jednou z mnoha. Návštěvníci postupně objevují i jiné možnosti a krásy našeho kraje a třeba se to promítne v dalších letech i na hodnocení,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Foto: LKPořadatelem ankety, jež se koná pod záštitou Asociace krajů České republiky, je tradičně vydavatelství KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou PVA Expo Praha. Hlavním cílem ankety je každoročně porovnat oblíbenost krajů a v rámci soutěže je zviditelnit.

Foto: LKLK/Anna Vašková