Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

www.kudyznudy.cz: Co dělat, když prší? Cestovní portál vybral 10 tipů z regionu Liberecký kraj

22. 07. 2023 | 6:50

Kam na výlet v Liberci a okolí, když venku prší? Na Kudy z nudy jsme pro vás vybrali tipy s celoročním provozem, úžasné hrady, zámky, muzea, science centra... Možná zjistíte, že výlet do Liberce, na Českolipsko a do Jizerských hor za deště je vlastně to nejlepší, co vás mohlo potkat!
 

čtyřlístekMUzeum
archivní foto


Muzeum Čtyřlístku na zámku v Doksech – na výlet s Pinďou, Bobíkem, Myšpulínem a Fifinkou

Máte rádi komiksové postavičky z kresleného seriálu Čtyřlístek? Pak navštivte Muzeum Čtyřlístek v Doksech, kde se dozvíte, jak tento komiks krůček po krůčku vznikal. S Pinďou, Bobíkem, Myšpulínem a Fifinkou se zde setkáte téměř v životní velikosti.

DinoPark Liberec – krytý celoročně otevřený DinoPark s DinoTeráriem a krokodýly

Jediný krytý DinoPark s celoročním provozem můžete navštívit v Liberci v Nákupní galerii Plaza Liberec. Pojďte se podívat na unikátním a zábavným způsobem ztvárněnou historii Země z doby před 65 miliony let- speciální efekty, 70 prehistorických modelů statických i robotických a nově sezóna mláďat.

iQpark – první science centrum v České republice!

Unikátní, zábavně poučné centrum pro nejmenší objevitele! Ve 4 patrech najdete interaktivní exponáty, které prostřednictvím hry a experimentů podporují dětskou zvídavost a představivost. V expozicích dětem ukazujeme, že i věda může být zábava!

iQlandia Liberec – největší science centrum v ČR!

Unikátní vědecko-zábavní centrum s planetáriem. Čeká zde na vás 11 expozic, včetně letošní novinky MatematikUm, přes 400 interaktivních exponátů i planetárium s rozlišením 4K! V ceně vstupenky do expozic je i oblíbená science show a populární badatelské aktivity.

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

Pojďte si prohlédnout zdejší sbírky skla, bižuterie, knoflíků, mincí, medailí, plaket a vánočních ozdob ve stálých expozicích Nekonečný příběh bižuterie, Čarovná zahrada – České sklo sedmi století a nově též Svět zázraků ve skleněném krystalu. Vydejte se za třpytivou krásou!

Aquapark Babylon v Liberci

Přijďte si užít zábavu do nově zrekonstruovaného Aquaparku ve stylu příběhů Julese Verna! Rázem se tak ocitnete v malebném přímořském městečku s vysokým majákem, ze kterého to je už jen pár kroků do tajuplného mořského světa pod vodní hladinou plného nejrůznějších mořských živočichů a korálů.

Zámek Sychrov – sídlo Rohanů, kam se můžete vydat po celý rok

Novogotický zámek Sychrov, který sloužil jako rezidence původem francouzského rodu Rohanů, znáte z pohádky Zlatovláska či Nesmrtelná teta. Zámek nabízí 3 návštěvnické okruhy, noční prohlídky, ukázky sokolnictví, koncerty.

Labyrint – největší zrcadlové bludiště v Evropě v prostorách Centra Babylon

Navštivte unikátní zrcadlový labyrint! Největší stacionární zrcadlové bludiště na kontinentě vybavené 120 velkoplošnými zrcadly rozmístěnými po chodbách, jejichž délka dosahuje 200 metrů.

Pačinek Glass – galerie pana Pačinka v Kunraticích u Cvikova

Jeden z nejvýznamnějších současných uměleckých sklářů evropské a zároveň světové scény dává nahlédnout do své sklárny v Kunraticích u Cvikova, která vznikla rekonstrukcí staré strojní a traktorové stanice a byla otevřena v roce 2015 přímo vedle tamního kostela.

Technické muzeum Liberec

Technické muzeum Liberec je místem, kde se potkávají příznivci techniky z celého trojzemí a kde je možné se seznámit s bohatou technickou historií kraje. Nachází se v areálu bývalých Libereckých výstavních trhů v pavilonu G.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz