Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Areál hradu Valdštejn se promění v jednu velkou dobovou „hernu“. Asistovat budou panoši i rytíři

07. 08. 2023 | 14:23

V úterý 8. srpna se bude konat jedna z největších srpnových akcí na Valdštejně, a to Dětské hry a klání. Areál hradu se promění v jednu velkou „hernu“ a na úspěšné soutěžící čeká menší odměna.

valdstejnprohlidky1
Foto: Artur Irma

Dětské hry a klání je akce, při které mohou děti prověřit svou šikovnost, přesnost a vyzkoušet si rytířské disciplíny. V areálu hradu je tak možné absolvovat např. stínání špalíčku jakožto ukázka katova řemesla, vrhcáby, výpad na kvintánu či střelbu z kuše. 

Jednotlivá stanoviště budou zajišťovat průvodci v dobových kostýmech. Setkat se tak můžete s rytíři, panoši, ale také princeznami. Soutěžící obdrží po zaplacení vstupného na pokladně herní kartičku s vyznačenými osmi disciplínami, za jejichž úspěšné absolvování získají razítko. Po splnění všech her si mohou na prvním hradním nádvoří vyzvednout menší odměnu. 

V rámci programu bude po celý den hrad kompletně přístupný, včetně hlavních interiérů. V obrazové galerii Lexů z Aehrenthalu ve Slavnostním sále bude návštěvníkům k dispozici průvodce, který na požádání poskytne výklad k historii hradu. Těšíme se na Vás a doufáme, že si dobové hry v kulisách hradu Valdštejna užijete. Více na www.hrad-valdstejn.cz.

Radim Štícha, Turnovské památky a cestovní ruch, příspěvková organizace