Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bob Dylan bude mít narozeniny. Přijďte je oslavit do Letňáku v Turnově

20. 05. 2024 | 10:16

Jsou to písničky, které už téměř zlidověly. Zpíváme si je u táboráků s přáteli, a když je hrají v rádiu, většinou zanotujeme taky. Hity Boba Dylana provázejí už několik generací a v den jeho 83. narozenin si je budete moci poslechnout v novém českém přebásnění.

Bob Dylan
Bob Dylan

Do Turnova zavítá Jan Řepka, zpěvák a kytarista, který vedle své původní tvorby uvádí také vlastní překlady písní zahraničních umělců. Mimo jiné právě Boba Dylana. V pátek 24. května tak budete mít unikátní možnost poslechnout si známé písničky s českými texty a to tak, jak je dřív Dylan hrál. Jan Řepka totiž vystupuje sám jen s kytarou a harmonikou.

„Koncerty Malé (domácí) scény se postupně přesouvají do baru Letňák. Úkryt před bouří – Řepka zpívá Dylana bude poslední, který se v případě nepřízně počasí bude konat v klubu KUS. Poté totiž začne jeho rekonstrukce a nebude to už možné,“ říká hudební dramaturg Kulturního centra v Turnově Karel Šírek.

Předposlední květnový pátek se lidé mohou těšit na osvědčené hity, jako jsou Blowin' in the Wind, Shelter from the Storm nebo Make You Feel My Love i na méně známé písně v originálním českém pojetí. Zároveň se k oslavě Dylanova jubilea připojí turnovskému publiku dobře známý Boban. Ten hraje umělcovy písně v angličtině. Pásmo písní Boba Dylana začne v 19:00.

Malá (domácí) scéna přináší turnovskému publiku lokální i přespolní umělce. V komorním prostředí nabízí příjemný zážitek a místo pro setkávání. Kompletní aktualizovaný program klubových koncertů, které se budou od konce května konat v baru Letňák, je dostupný na webu https://www.kulturaturnov.cz/program/hudba/klubova-scena.

TZ/Zuzana Uchytilová