Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnovský pumptrack čekají jedinečné závody, na trať se chystají elektrické skateboardy

31. 07. 2021 | 8:05

Tuto sobotu 31. července 2021 ožije turnovský pumptrack naprosto ojedinělými závody. Na asfaltovou plochu se totiž chystají elektrické skateboardy. Nejen, že takové stroje na pumptracku v areálu Maškovy zahrady nikdy nebyly, ale dokonce se žádné takové závody ještě v České republice nejely.

úvodní Snapshot 202107193 170700 2
Foto: www.turnov.cz

„Závody se konají nejen prvně v Turnově, ale i světově. Na elektrických skateboardech se závody na čas na pumpdráze nikde nejely,“ potvrdil výjimečnost sobotního klání organizátor Daniel Pék. 

Podrobnosti k xErace závodům elektro-skateboard, OW, E-unicycle najdete na stránkách:  https://www.xerace.com/

A v kolik hodin k pumptracku ideálně dorazit? V čase od 10 do 11 hodin bude probíhat trénink a zkušební jízdy na PUPTRACK dráze. Na dráhu je povolen vjezd pouze závodníkům, kteří mají oblečenou startovní vestu a jsou do závodu zaregistrováni. V 11 hodin bude po společném briefingu závod zahájen. Jednotliví závodníci budou podle svých startovních čísel vyhlašováni organizátorem a vyzýváni, aby se dostavili na start. Pravidla se startovní listinou najdete rovněž na webových stránkách.

TU/Zdenka Štrauchová