Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Výstava instalovaná pod širým nebem přibližuje životní příběhy 25 významných turnovských osobností

03. 10. 2022 | 19:02

Dnes byla oficiálně zahájena nová výstava spojená s výročím Turnova. Expozici lze zhlédnout kdykoli půjdete centrem. Zaujímá místo přímo na náměstí Českého ráje.

turnovOfic
archivní ilustrační foto

Jde o výstavu na velkoformátových stojanech umístěných na náměstí Českého ráje. Výstava Významné osobnosti města Turnova byla realizována Oddělením biografických studií Historického ústavu Akademie věd za výrazného přispění Městské knihovny Antonína Marka Turnov a Muzea Českého ráje v Turnově.

Výstava přibližuje životní příběhy 25 významných turnovských osobností, které vynikly v nejrůznějších sférách lidské činnosti. Autorkou textů je historička Lenka Křížová. Grafické podoby se zhostili Jiří Lode a Martina Máta Nosková, tisk realizovala firma Reklama Corap - Antonín Šrajer.

www.turnov.cz