Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zážitková hra Kryptex je plná tajných šifer a pojí se s postavou Albrechta z Valdštejna

20. 07. 2021 | 18:24

Novinkou, která odstartovala na hradě Valdštejně s letošními prázdninami, je dobrodružná zážitková hra Kryptex plná tajných šifer, zajímavých otázek a záhadných skrýší. S touto hrou se netradičně projdete areálem tohoto hradu a podíváte se i do jinak nepřístupné jeskyně.

valds6IrmaDetail
archivní foto z Valdštejsnkých slavností

Hra je spojena s postavou Albrechta z Valdštejna, která je dodnes opředená mnoha mýty a spekulacemi. Jednou z nich může být údajný vévodův poklad z ukradené císařské pokladnice schovaný v prostorách hradu Valdštejna. Vydejte se na dobrodružnou cestu za tímto domnělým pokladem, vyřešte nelehké úkoly a vyluštěte tajemné šifry.

Účastníci si v rámci hry vyzkouší svůj postřeh, důvtip a logické myšlení. Odměnou jim bude nejen nevšední zážitek a exkluzivní turistická vizitka, ale i malé překvapení. Hra je určena pro rodiny s dětmi staršími 7 let či skupinu maximálně 5 osob. Na její účast je vhodná předchozí rezervace, nejlépe prostřednictvím emailové adresy: info@hrad-valdstejn.cz, popřípadě na tel.: 739 014 104.

Cena jedné hrací karty je 100 Kč. K hrací kartě se platí vstupné do hradu podle osob (vstup dle platného ceníku bez průvodce). Od začátku prázdnin se hry zúčastnilo již několik desítek skupin. Přijďte si zasoutěžit i vy a vyluštěte heslo kryptexu.

www.turnov.cz