Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do 4 let bude kolem Veseckého rybníka snad vše dokončeno tak, jak si přáli i občané v referendu

21. 03. 2021 | 5:55

Na začátku roku 2020 zadala Kancelář architektury města zpracování krajinářsko-architektonické studie území okolí  Veseckého rybníka,  jejímž  cílem  bylo  vytvoření  koncepčního  podkladu  pro  další rozhodování a koordinaci stavebních a krajinných zásahů v území. Součástí objednávky byla také analýza území a participace s veřejností, která proběhla v červnu 2020.

 

veseckyrybnik Kudyz nudy
archivní foto z www.kudyznudy.cz

Nyní je čas pokračovat dál. Materiál, který rada města projednala,  navazuje na již zpracovanou studii a navrhuje etapizaci do dvou etap. Všechny kroky navržené etapizace jsou logickým způsobem rozděleny tak, aby došlo ke společné koordinaci se státním  podnikem  Povodí  Labe a práce  provedené  statutárním městem  v  dané  lokalitě  nebyly  poškozeny  či dotčeny  připravovaným stavebním zásahem Povodí Labe v budoucích letech. Studie KAM byla intenzivně komunikována s místními obyvateli formou participativního setkání a právě navržená etapizace  se  snaží  řešit  nejpalčivější  problémy  území  z  pohledu  místních  obyvatel. Do roku 2025 město realizuje všech 5 etap této studie,

„V rámci revitalizace Veseckého rybníku a jeho okolí připravuje Povodí Labe, s.p., aktuálně dvě dokumentace. Jednak na rekonstrukci hráze a další na odbahnění rybníku. To, co slíbili, tak naplňují a nejpozději do roku 2025 obě tyto fáze dokončí. Celkem tam chtějí investovat zhruba 50 milionů korun. Pro nás je to důvod, abychom pod dohledem Kanceláře architektury města (KAM) začali detailněji řešit revitalizaci toho území a také návrhy, jak bude celá lokalita do budoucna vypadat. Aktuálně máme naplánováno celkem 5 etap postupných úprav v souhrnné hodnotě 7 milionů korun, s nimiž začneme už v letošním roce. Věřím, že do 4 let bude kolem Veseckého rybníku vše dokončeno tak, jak si přáli i občané v referendu,“ říká primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

LB/Jana Kodymová