Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Globus podpoří 150 tisíci nemocnici v Liberci, peníze vylepší ambulanci na gynekologicko-porodnickém oddělení

21. 05. 2022 | 5:42

Každý z patnácti hypermarketů Globus podporuje šestým rokem finančními dary veřejně prospěšné organizace, nemocnice či školy ve svém blízkém okolí prostřednictvím programu Globus Lepší svět. Od letoška se program soustředí na podporu péče a zdraví ve společnosti. Globus Lepší svět rozdělí letos rozdělí celkem 2 250 000 korun.

globus Předání daru Globus Lepší svět Krajské nemocnici Liberec
Předání daru Globus Lepší svět Krajské nemocnici Liberec

Liberecký Globus letos tak podpoří Krajskou nemocnici Liberec, která 150tisícovou částku použije vybavení ambulance na gynekologicko-porodnickém oddělení.

„Děkujeme Globusu za podporu naší nemocnice,“ komentuje finanční dar z projektu Globus Lepší svět MUDr. Richard Lukáš, generální ředitel a předseda představenstva Krajské nemocnice Liberec. „Naše nemocnice se stará o obyvatele obdobně velké spádové oblasti jako liberecký Globus, takže tento dar využijeme skutečně efektivně,“ dodal generální ředitel největší krajské nemocnice v Libereckém kraji.

„Vnímáme, že organizace v okolí našich hypermarketů potřebují podpořit své dobré záměry, jež mají prospět zdraví obyvatelům v našem regionu. Jsme jeho součástí, a proto jsme připraveni vždy dobré záměry podpořit,“ řekla Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus. Program Globus Lepší svět založily hypermarkety Globus před šesti lety se záměrem pravidelné podpory projektů organizací, které pomáhají zlepšit život lidí nemocných, handicapovaných, seniorů a jinak znevýhodněných. Od letoška si dává program za cíl podporu péče a zdraví ve společnosti.

Všechny letos podpořené projekty po celé ČR lze najít na globus.cz.

TZ/Aneta Turnovská, Globus