Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Liberci bude celý příští týden veletrh práce a vzdělávání EDUCA WEEK. Loni sem našlo cestu více než 32,5 tisíce návštěvníků

04. 10. 2024 | 5:00

V Liberci bude celý příští týden veletrh práce a vzdělávání EDUCA WEEK, který patří k největším akcím svého druhu v Česku. Nabídne pracovní příležitosti, kariérní poradenství, program pro mladší děti, exkurze do podniků pro starší školáky nebo velkou prezentaci firem a škol, která bude v liberecké Home Credit Areně od čtvrtka 10. do soboty 12. října.

edExpo1
Archivní foto z předchozích ročníků

Účast na loňském 17. ročníku přesáhla 32.500 lidí, uvedl v tiskové zprávě za organizátory Erwin Gottstein.

"Celotýdenní program veletrhu sestavujeme s myšlenkou, že práce v zajímavém oboru je životní výhra a správně zvolená škola je prvním krokem na cestě k úspěchu. Na veletrhu nabídneme více než tisíc atraktivních pracovních pozic, letos klademe ještě větší důraz na kariérní poradenství a osobní rozvoj. Pomáháme lidem objevit široké možnosti uplatnění různého typu vzdělání v našem kraji a blízkém okolí i příhraničí," doplnil ředitel veletrhu Lukáš Přinda.

Partnerem akce je Liberecký kraj, který kromě jiného přispívá na dopravu mimolibereckých školáků na Educu. "Liberecký kraj má velký potenciál, právě EDUCA WEEK nabízí propojení škol a firem, které jsou až na výjimky z našeho kraje, a kde studenti nalézají uplatnění. To je obrovský přínos veletrhu a věřím, že i letošní ročník bude inspirací dětem, rodičům, a vůbec všem, kteří se chtějí profesně i osobnostně rozvíjet. Přesně takové lidi totiž v našem kraji potřebujeme," dodal hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

archivní foto z předchozích ročníků

Program začíná v pondělí 7. října odbornou konferencí pro pedagogy na téma "Učíme hrou ... na cestě k digitálnímu světu zítřka". Ve středu 9. října se v areálu Sport Parku uskuteční náborová akce Policie ČR. Žákům posledních ročníků základních škol i středoškolským studentům nabídne Educa workshopy se zaměstnavateli. Doprovodný program EDUCA KIDS nabídne program pro předškolní děti a jejich rodiče, do kterého se zapojily Severočeské muzeum, liberecká knihovna, botanická zahrada, Oblastní galerie nebo třeba Porscheho dům ve Vratislavicích.

Hlavní akcí bude třídenní veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA EXPO, který začíná ve čtvrtek 10. října. V liberecké aréně se představí více než 60 středních a vyšších odborných škol, jazykových škol a dalších vzdělávacích institucí z celé republiky i příhraničí. Veletrh má podle Přindy i nového partnera, kterým je personální agentura Manpower. Nabídne pracovní příležitostí ve firmách, poradenství a individuální přístup, na který se letos klade velký důraz.

čtk