Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecká TOP 09 si připomněla vznik republiky vysazením pamětní lípy u krematoria

28. 10. 2019 | 15:22

Založení československé republiky a konce první světové války si připomněli v pondělí 28. října členové a podporovatelé TOP 09. K příležitosti 101letého výročí od vzniku Československa zasadili pamětní lípu u libereckého krematoria.

TOPkremák
Foto: TOP 09

„Dnes je důležitý den, kdy si připomínáme vznik samostatného Československa v roce 1918. Jména jako Eduard Beneš, Milan Rastislav Štefánik a samozřejmě Tomáš Garrique Masaryk jsou ikony této doby a změny, stejně tak i naše Československé legie. Byla to doba ideálů a nesmírného odhodlání bojovat za demokracii, svobodu i s nasazením vlastního zdraví a života,“ sdělil krajský předseda TOP 09 Liberec Martin Chroust.

„Obávám se však, že myšlenky, které prosazoval Masaryk a později třeba Václav Havel, se z našich krajin vytrácí a místo toho nastupuje čecháčkovství a prospěchářství. Doufám, že toto překonáme a staneme se opět hrdým národem, který může jít příkladem. Máme na mnohem víc, než dnes ukazujeme,“ dodal Martin Chroust.

TZ TOP 09